Naplata od 1. aprila

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Na području opštine Istočno Novo Sarajevo od 1. aprila počeće naplata parking prostora po cijeni od 0,50 KM za jedan čas, dok će cjelodnevna karta koštati tri KM.

Građanima će biti omogućena i kupovina mjesečnih i godišnjih karata na rate, po cijenio od 40 KM, odnosno 300 KM.

Načelnik opštine Gojko Drašković rekao je Srni da se na ovaj način želi uvesti red na saobraćajnicama, zbog čega će u određenim ulicama biti izmijenjen režim u saobraćaju.

Ugradnja aparata za naplatu parkinga je završena, a opštinski radnici i Komunalna policija će u prvih mjesec dana na licu mjesta upoznavati građane o ovoj skupštinskoj odluci i pratiti njenu realizaciju.

Drašković je naglasio da je kupovina i ugradnja aparata za naplatu koštala 57.000 KM, te da će prikupljeni novac od naplate prvo biti iskorišten za njihovu otplatu, a potom za dalje proširenje parking prostora i sanaciju oštećenih saobraćajnica.

Predviđeno je da svakodnevno, od 7.00 do 21.00 čas, budu naplaćivana zatvorena parkirališta ispred Doma zdravlja i objekta „Dejton“ u Ulici Stefana Nemanje, kao i ispred sportske dvorane „Slavija“ u Karađorđevoj ulici.

Svakog dana od 7.00 do 19.00 časova biće naplaćivan parking na otvorenim parkiralištima kod „Razvojne banke“ u Karađorđevoj ulici, te između Zavoda za udžbenike i skladišta „Sarajevogasa“ u Ulici Nikole Tesle, kao i između Agencije za istrage i zštitu (Sipa) i preduzeća „Lasta“ u Ulici Nikole Tesle.

Drašković je najavio postavljanje aparata za naplatu parkinga i kod Elektrotehničkog fakulteta. Ovaj parking trenutno drži Boračka organizacija i njoj će pripasti ostvareni prihodi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare