Najveći problem grada – izgradnja bolnice

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija razgovarao je danas sa potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Sonjom Karadžić-Jovičević o aktuelnim problemima grada, među kojima je najveći izgradnja bolnice Istočno Sarajevo.
Samardžija je istakao da je grad Istočno Sarajevo spreman da učestvuje u sufinansiranju izgradnje nove bolnice i o tome će biti riječi i na narednoj sjednici Skupštine grada.

On je rekao da je razgovarano i o izgradnji putne infrastrukture, te da je Jovičevićevu informisao da su vođene određene aktivnosti kada je riječ o izgradnji puta Istočno Sarajevo-Podromanija-Višegrad i da postoje obećanja da se mogu iznaći sredstva iz drugih izvora, a ne onih koje obezbjeđuje Vlada Republike Srpske.

„Jedan od bitnih strateških infrastrukturnih objekata je i nastavak izgradnje putne komunikacije Lukavica-Jahorina u dužini od oko 3.800 metara za šta je potrebno oko četiri miliona KM“, istakao je Samardžija i dodao da za Vladu Srpske to nisu znatna sredstva a za grad je ova komunikacija veoma značajna.

On je naglasio da je na sastanku razgovarano i o Jahorini i Olimpijskom centru koji je u velikim problemima prouzrokovanim lošim vremenskim uslovima, a i zbog ogromnih dospjelih, a neizmirenih obaveza koje su proistekle iz sudskih presuda na osnovu kojih moraju da plate dva miliona KM firmi „Upi“.

Samardžija je naglasio da je Jovičevićevu upoznao i o situaciji u Srednjoškolskom centru u Istočnom Novom Sarajevu gdje nisu adekvatni uslovi za boravak učenika, zbog čega je potrebno izvršiti rekonstrukciju ili izgraditi novu školu.

„Zamolili smo potpredsjednika Narodne skupštine da nam omogući komunikaciju i da na pravi način informiše predstavnike Vlade Republike Srpske o problemima sa kojima se suočavamo i da pokušamo napraviti određene prioritete i da ih rješavamo“, istakao je Samardžija i ponovio da je grad spreman da se kreditno zaduži, u skladu sa svojim mogućnostima, da pomogne u rješavanju određenih infrastrukturnih problema u lokalnim zajednicama.

Jovičevićeva je naglasila da je danas upoznata o mnogim problemima i da je veoma zabrinuta i razočarana zbog, kako kaže, činjenice da će Vlada Republike Srpske odustati od obećanja ministra zdravlja Dragana Bogdanića u vezi sa ulaganjem u bolnicu Istočno Sarajevo.

„Građani treba da znaju da ono što je planirano da se radi u bolnici, izgleda da će pasti na teret same bolnice i građana Istočnog Sarajeva, odnosno lokalne zajednice“, rekla je Jovičevićeva.

Ona smatra da u ovoj izbornoj godini, sve što je obećavano za Istočno Sarajevo, neće biti realizovano, već će sva sredstva biti usmjerena u izbornu kampanju.

Jovičevićeva je naglasila da je poražavajuće i to da su u posljednjih 15 mjeseci u grad Istočno Sarajevo, kako kaže, „svratila“ samo tri ministra, što pokazuje da je ovom gradu zatvorena svaka moguća komunikacija sa Vladom Republike Srpske, te pozvala predsjednika Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović i ministre da posjete grad Istočno Sarajevo i sagledaju probleme.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare