Najveći forum preduzetništva i inovacija

0

Preduzetništvo i investicije biće glavne teme dvodnevnog zasjedanja “Balkan venčur foruma”, koji će početi na Jahorini u četvrtak, 15. maja.
Predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marko Kakuća rekao je da će u projektu, koji se finansira iz četvrtog poziva za transnacionalni program jugoistočne Evrope, učestvovati 20 različitih partnera iz 12 evropskih zemalja.

“Vrijednost projekta je oko 1,7 miliona evra, a njegovi osnovni ciljevi su identifikacija aktera u regionu, odnosno vlasnika kapitala koji imaju potencijal za finansiranje novih inovativnih preduzeća”, rekao je Kakuća Srni.

Govoreći o tehničkim karateristikama ovog foruma, direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić rekao je da će se tokom dvodnevnog zasjedanja fokusirati na dvije glavne teme – preduzetništvo i investicije.

“Do sada imamo 50 izabranih poslovnih ideja koje će biti predstavljene pred više od 25 investititora koji dolaze iz evropskih zemalja i SAD”, rekao je Gverić.

On je napomenuo da će biti održan veći broj panel sesija o preduzetništvu i investicijama, te sastanak na kome će biti riječi o pravcu razvoja preduzetništva i investicionim politikama.

Gverić je istakao da je Inovacioni centar, kao jedan od organizatora ovog foruma, dobio podršku, odnosno čitav organizacioni tim od Vlade Republike Srpske koja će podržati realizaciju ovog događaja.

“Samim tim ćemo stvoriti dodatne preduslove za sve preduzetnike kako iz Republike Srpske, tako i iz regiona da se predstave investitorima i na taj način dođu do sredstava za realizaciju poslovnih ideja”, pojasnio je Gverić.

“Balkan venčur forum” pruža priliku najperspektivnijim preduzetnicima koji se bave tehnologijom obnovljivih izvora energije i recikliranja, informacijskim tehnologijama, te biološkim naukama da predstave svoje aktivnosti, kao i da se susretnu sa međunarodnim strateškim partnerima, vodećim stručnjacima iz fondova rizičnog kapitala i korporativnim investitorima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments