Najveća poslijeratna investicija u opštini Pale: Rusi investiraju u hotel 50 miliona KM

0

Ruski investitori koji su ranije kupili dio zemlje i nekadašnji Dom „Mladost“ čekali su da se završi procedura uzmeđu Vlade RS i opštine kako bi mogli da prošire građevinsku parcelu i grade hotel od 20.000 kvadratnih metara u vrijednosti od 50 miliona KM.

Načelnik oštine Pale Miodrag Kovačević kaže da je zaključenjem ugovora između Vlade RS i opštine o zamjeni neizgrađenog građevinskog zemljišta riješen dugogodišnji problem u obostranu korist.

„Radi se o najvećoj investiciji u Palama od završetka rata do danas iza koje stoji konzorcijum ruskih firmi“, ističe Kovačević.

On kaže da su efekti izgradnje hotela na Jahorini višestruki za Pale jer će biti angažovana građevinska operativa, a nakon izgradnje će biti zaposleno 150 radnika sa ovih prostora.

„Ovo je izuzetno pozitivan potez u vremena kada se mnogo opština u RS suočava sa krizom i bori za puko preživljavanje. Samo od prodaje zemljišta u opštinski budžet će se sliti više od 3,5 miliona KM, koje ćemo usmjeriti na realizaciju drugih infrastrukturnih projekata. Ovo je dodatni zamajac u nastavku razvoja opštine i već se sad prave planovi za budućnost jer postoje i drugi investitori koji žele da ulažu u Pale i Jahorinu“, kaže Kovačević.

Direktorica Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević ističe da potpisani ugovori za Jahorinu i turističku ponudu mnogo znači s obzirom na to da se otvara mogućnost izgradnje novih hotela, ali i dodatnih sadržaja koji će dopuniti i zimski i ljetnji sadržaj na Jahorini.

„Za Jahorinu bi mnogo značilo da poveća broj ruskih gostiju. Poznato je o kakvim se turistima radi i oko njih se treba potruditi, što ćemo učiniti“, kaže Spasojevićka.

(www.palelive.com / Blic.rs / Foto: Panoramio)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare