Najtraženiji Jahorina, Kopaonik i Italija

0

Iako još uvijek nije počela zimska sezona, stanovnici Srpske već su uveliko počeli da se interesuju za aranžmane, a u turističkim agencijama ističu da je od domaćih destinacija najtraženija Jahorina, dok su od inostranih najpopularniji Kopaonik i Italija.

U banjalučkoj turističkoj agenciji „Sebastijan“ rekli su da su cijene zimovanja slične prošlogodišnjim, te da ima dosta zainteresovanih stanovnika koji već sada rezervišu mjesta u hotelima.

– Najniže cijene noćenja sa doručkom u pojedinim pansionima na Jahorini iznose oko 15 evra po osobi, dok se na Kopaoniku cijene apartmana za dvoje kreću od 37 evra dnevno – rekla je referent prodaje u turističkoj agenciji „Sebastijan“ Maja Lakić.

Ona je naglasila da cijene zimovanja zavise od smještaja koji stanovnici izaberu, ali i od destinacije za koju se odluče.

– Sedmodnevni apartman za dvije osobe na Alpama u Austriji košta 423 evra, dok je za zimovanje na Kromplacu u Italiji koje je najviše traženo, potrebno izdvojiti 476 evra za sedam polupansiona – kazala je Lakićeva.

Referent prodaje u banjalučkoj turističkoj agenciji „Smiljić“ Olivera Nikolovska rekla je da, iako još uvijek nisu stigli kompletni katalozi i cijene za pojedine turističke destinacije, stanovnici Srpske se interesuju za aranžmane za zimovanja, a najviše su zainteresovani da zimu provedu na Kopaoniku.

– Za zimovanje na planini Kopaonik od 28. novembara do 9. decembra ove godine potrebno je izdvojiti 37 evra dnevno za polupansion po osobi, dok će cijene za Novu godinu biti trostruko veće i iznosiće oko 110 evra po osobi za isti aranžman – kazala je Nikolovska.

Prema njenim riječima, cijena zimovanja u Bugarskoj od 12. do 26. decembra ove godine biće 420 evra za osam polupansiona u hotelu sa četiri zvjezdice.

– Stanovnici se dosta interesuju za zimovanja u inostranstvu, a oni „dubljeg džepa“ najčešće odlaze u Italiju, gdje za sedam noćenja u hotelu sa četiri zvjezdice moraju da izdvoje 980 evra – dodala je Nikolovska.

U turističkoj agenciji „Cepter pasport“ rekli su da su ove godine stanovnici Srpske najviše zainteresovani da svoj zimski odmor provedu na Kopaoniku ili u nekoj od egzotičnih inostranih zemalja kao što je Italija, ali da još uvijek traže povoljnije ponude.

Slična situacija je u agenciji „Bobar turs“ iz Bijeljine, gdje nije uplaćen veliki broj aranžmana za zimovanja.

– Stanovnici su do sada najčešće odlazili na Kopaonik ili Jahorinu na zimski odmor, pa vjerujemo da će tako biti i ove godine – rekli su u „Bobar tursu“.

Olimpijski centar „Jahorina“ snizio je cijene usluga i smještaja za 25 odsto. U Olimpijskom centru „Jahorina“ kazali su da poludnevna cijena ski-pasa za odrasle ove godine iznosi 20 maraka, dok za djecu od šest do 14 godina košta 12 maraka.

– Za dnevnu kartu ski-pasa odrasli treba da izdvoje 30 maraka, a djeca 20 maraka – kazali su u OC „Jahorina“.

Zimska oprema

U turističkim agencijama kažu da, ako stanovnici imaju opremu za skijanje, treba da je ponesu na odmor, kako bi smanjili dodatne troškove oko iznajmljivanja opreme.

– Postoje nagovještaji da bi ove godine cijene iznajmljivanja skijaške opreme mogle biti znatno više nego lani, zbog čega savjetujemo našim klijentima da ponesu svoju opremu ako je imaju – rekli su u turističkim agencijama.

(www.palelive.com / Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare