Najteže preko prevoja Prijeđel

0

FOČA – U višim dijelovima opštine Foča palo je više od pola metra snijega, pa se saobraćaj preko planinskih prevoja odvija izuzetno otežano, potvrđeno je Srni u fočanskoj Saobraćajnoj policiji.

Vozilima je jutros najteže proći preko prevoja Prijeđel na putu Foča -Tjentište, koji čisti preduzeće „Srbinjeputevi“, ali koji je, kako ističu u policiji, loše očišćen.

Južno od Tjentišta preduzeće „Hercegovinaputevi“ je mnogo bolje očistilo puteve, ali jaka mećava nanosi snijeg na kolovoz, pa se saobraćaj odvija usporeno. Smetovi su pogotovo veliki na području od prevoja Čemerno do Gacka.

Otežano se saobraća i preko prevoja Rogoj, na putu Foča – Sarajevo, gdje je jutros došlo do kraće obustave saobraćaja kada se zaglavio jedan šleper.

Magistrala od Foče do Šćepan Polja prema Nikšiću je u dobrom stanju, a prohodno je i do Čelebića na regionalnom putu prema Pljevlju, dok je više lokalnih puteva na tom planinskom platou neprohodno.

Na Autobuskoj stanici u Foči jutros je najviše kasnio autobus iz Trebinja, koji je umjesto u 8.10 stigao tek u 9.25 časova.

Zbog nevremena od jutros su bez struje Čelebići, Meštrevac i Zavait, te više sela od Foče prema Tjentištu i Miljevini, potvrđeno je Srni u fočanskoj Elektrodistribciji.

Visina snijega u Foči jutros je nešo iznad 20 centimetara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare