Najljepši pas zlatni retriver iz Kovina

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održana druga Izložba pasa „CAC BiH Zvornik“ na kojoj su izlagači iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Italije predstavili 207 pasa.


Za najljepšeg psa izložbe proglašen je zlatni retriver vlasnika Marije Vojnović iz Kovina, dok je najljepši mladi pas izložbe rotvajler vlasnika Milutina Petrovića iz Loznice.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i zahvalio Regionalnom kinološkom društvu „Kanis“, koje je po drugi put zaredom organizovalo izložbu pasa u Zvorniku.

„Želim da se lijepo osjećate u našem gradu, a izlagačima mnogo sreće da sa svojim ljubimcima osvoje publiku, žiri i pehare“, rekao je Stevanović.

Predsjednik Regionalnog kinološkog društva „Kanis“ Zvornik Vladimir Stevanović podsjetio je da je prošlogodišnja izložba bila veoma uspješna, te da je njena organizacija ocijenjena najvišim ocjenama.

„I ove godine smo na vrhunskom nivou organizovali izložbu što pokazuje i broj prijavljenih pasa, za razliku od drugih izložbi u okolini koje imaju od 120 do 130 pasa“, rekao je Stevanović.

On je dodao da su brojni izlagači oduševljeni izložbenom lokacijom pored Drine, ambijentom i gradom Zvornikom.

Predsjednik „Kanisa“ zahvalio je Gradskoj upravi, na čelu sa gradonačelnikom, koji su i ove godine pomogli da se organizuje ovakav događaj u Zvorniku.

Sudije izložbe bili su Predrag Uzelac, predsjednik Kinološkog saveza Republike Srpske, Nedim Šuta iz Sarajeva, Darko Živanović, jedan od najboljih svjetskih sudija iz Beograda, te Darko Drobnjak, takođe poznati internacionalni sudija iz Beograda.

Osim najljepšeg psa izložbe i najljepšeg mladog psa, izabrani su i najbolji mladi vodič, najljepše štene od tri do šest mjeseci, najljepši mladi pas od šest do devet mjeseci, najljepši pas veteran, najljepši odgajivački par, najljepša odgajivačka grupa, te pobjednici po FC grupama od prve do desete grupe.

Održana je i Specijalka Eks-Ju goniča, odnosno lovnih pasa koji su nastali na prostorima bivše Jugoslavije gdje je takođe izabran najljepši pas.

Izložbu pasa organizovalo je Regionalno kinološko društvo „Kanis“, dok je pokrovitlj Gradska uprava Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare