Najljepši pas zlatni retriver Darka Popovića iz Valjeva

0

ZVORNIK – Zlatni retriver Darka Popovića iz Valjeva proglašen je za najljepšeg psa na drugoj Međunarodnoj izložbi pasa, koja je danas održana u Zvorniku.
Drugo mjesto pripalo je psu čiji je vlasnik Julijo Rotaro iz Rumunije, a treće samojedu Željka Milića iz Mladenovca.

Za najljepšeg mladog psa proglašen je francuski buldog Đorđa Jovanovića iz Šapca, drugo mjesto osvojio je njemački špic Darije Paspalj iz Banjaluke, a treće pas puli Đorđa Stankovića iz Istočnog Sarajeva.

Najljepši par pasa su šarplaninci Aleksandra Vasiljevića iz Istočnog Sarajeva, koji kaže da se kinologijom bavi već nekoliko godina.

U kategoriji mladih pasa juniora pobijedio je samojed Lejle Milić, učenice trećeg razreda osnovne škole u Mladenovcu, kojoj, kako je navela, ovo prvi uspjeh.

Kinološki sudija Adrijano Kandijaš iz Srbije rekao je da je izložba pasa odlično organizovana, da je bio veliki broj pasa pa je i konkurncija bila jaka.

Predsjednik Kinološkog udruženja „Kanis“ iz Zvornika Vladimir Stevanović kaže da je zadovoljan uspješno završenom manifesatcijom na kojoj je bio veliki broj izlagača i posjetilaca.

Na izložbi, koja je održana na Gradskoj plaži, bilo je prijavljeno 300 pasa koji su se takmičili u 10 FCI kategorija, a učesnici su došli iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Federacije BiH i Republike Srpske.

Međunarodnu izložbu pasa pratile su sudije Miloš Marković i Adriano Kandijaš iz Srbije, Miodrag Rajak i Bojan Čenić iz Republike Srpske i Bendžamin Sančez Garsia iz Španije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare