Najkritičnije u Rogoušićima

0

Iako su najavljene veće padavine nego juče, stanje na području opštine Pale se nije pogoršalo. I dalje je najkritičnije u mjestu Rogoušići gdje se izlila rijeka Mokranjska Miljacka. Ugroženo je dvadesetak kuća, a voda je prodrla u pet kuća u prizemlje.

Potok u Ljubogošti koji se uliva u Mokranjsku Miljacku izlio se i ugrozio četiri kuće, a u Podgrabu se izlila rijeka Gračanica i ugrozila četiri kuće.


Prača u Podgrabu. Foto S. Tomić

Na Jahorini je trenutno oko 30 cm sniježnog pokrivača. Na Romaniji snijega ima samo na područjima iznad 1300 mnv.

Stanje na području opštine Sokolac je stabilno. Regionalni put Han Pijesak – Olovo je u prekidu zbog izlivanja rijeke Stupčanice.

U opštini Istočna Ilidža u mjestu Kasindol /Krušev Do/ pojavilo se klizište i ugroženo je jedno domaćinstvo, a ugrožen je i put Kasindo – Vrela zbog velikih bujičnih nanosa, te se radi na njegovoj sanaciji.

U Rogatici se Rakitnica postepeno povlači u korito, dok voda u gradskom vodovodu nije za piće, iako rezerovari u Zilićinama nisu poplavljeni.

Rijeka je odnijela gradsko kupalište i most na njoj, nanijela ogromne štete nekim preduzećima. Na gradilištu mini hidroelektrane „Ustiprača“, nekoliko građevinskih mašina izvučeno je iz bujice. Iako je prijetila opasnost, rijeka se nije izlila na magistralni put Rogatica – Ustiprača.

Na brdu Kmur kod Foče, na kome se nalaze televizijski, radio i telekomunikacioni predajnici, danas je palo skoro 40 centimetara snijega. U Miljevini u opštini Foča izlila se rijeka Bistrica i prodrla u podrume jedne zgrade.

Opštinski štab za vanredne situacije Zvornik proglasio je vanredno stanje na teritoriji ove opštine zbog poplava uzrokovanih obilnim kišama.


Rogoušići. Foto N. Vasiljević


Repca. Foto D. Arnaut


Rogoušići. Foto B. Stanišić


Mokro. Foto G. Mićić


Repašnica. Foto D. Kovač

Vezano:

Izlila se Mokranjska Miljacka i Jahorinski potok

Snijeg na Jahorini i Romaniji, poplave u Lukavici

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare