Najbolji ruski filmovi u susret „prvom kadru“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Forum teatar Istočno Sarajevo, u saradnji sa Ambasadom Rusije u BiH, organizator je programa „Najbolji ruski filmovi u susret ‘Prvom kadru“, koji će biti održan od 22. do 24. septembra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

„U okviru ovog programa biće organizovana projekcija sedam igranih filmova, značajnih ostvarenja ruske kinematografije“, izjavila je danas Srni filmski i TV producent Aleksandra Mitrić-Štifanić, selektor „Prvog kadra“.

Prema njenim riječima, program će biti organizovan povodom 8. Međunarodnog filmskog festivala „Prvi kadar“, s ciljem promocije ruske kulture i učvršćivanja kulturnih odnosa Rusije i BiH.

„Na ovaj način, festival produžava svoju misiju, i pored zvaničnog programa, koji će se održati od 28. do 31. oktobra, projekcijom ruskih igranih filmova daje značajan doprinos povratku filmske publike i ponovnom otvaranju bioskopa u Istočnom Sarajevu. Program je namijenjen građanstvu u večernjim terminima, a u prijepodnevnim za organizovane posjete učenika srednjih škola i studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu – Odsjek Ruski jezik i književnost“, navela je Mitrić-Štifanić.

Na ceremoniji otvaranja programa, u ponedjeljak, 22. septembra, s početkom u 19.00 časova biće prikazano jedno od novijih ostvarenja ruske kinematografije – igrani filma „Kraj“, u režiji Alekseja Učitelja, uz prigodan kulturni program.

Za tri dana publika će imati priliku da vidi značajne filmove novije produkcije, među kojima je i film „Povratak“, dobitnik Zlatnog lava na Venecijanskom festivalu 2003. godine i drugih značajnih filmskih nagrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare