Najbolji projekat OŠ „Petar Petrović Njegoš“

0
Najbolji projekat OŠ

ISTOČNA ILIDŽA – Pobjednik pilot-projekta pod nazivom „Participativni budžet“ je projekat Osnovne škole /OŠ/ „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočne Ilidže kojim je predviđeno postavljanje javne rasvjete duž pješačke staze na Dobrinji, gdje se nalazi ova obrazovna ustanova.

Jedan od pokretača projekta, koji je osvojio 394 glasa, Gordana Kalinić izjavila je da su ideju pokrenuli roditelji djece koja idu u ovu školu.

„Za njihovu dobrobit je da uredimo pješačku stazu koja je neosvijetljena. Dešavale su se određene neprijatnosti, a ovo je značajno i za sve stanovnike“, rekla je Kalinićeva novinarima nakon proglašenja pobjednika u sali Skupštine opštine Istočna Ilidža.

Nastavnik geografije u OŠ „Jovan Dučić“ u Kasindolu Dragan Jovović podsjetio je da je ova škola jedna od najstarijih u BiH i da je jedan od problema koji je trebalo da bude riješen asvaltiranje dvorišta, zbog, kako je naveo, bezbjednosti i higijenskih uslova za djecu.

„Svi su se rado angažovali i glasali da projekat prođe i drago mi je zbog toga, a dobili smo 344 glasa“, istakao je Jovović.

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Zoran Avram rekao je novinarima da je pristiglo 1.029 glasova za pet kandidovanih projekata, od čega je elektronskim putem stiglo 874, a pisanim putem 155 glasova.

„Opština će naći način da u narednom periodu realizuje i druge projekte za koje su građani aplicirali. Zainteresovanost građana je bila velika, to treba cijeniti i pokušati udovoljiti njihovim zahtjevima“, napomenuo je Avram.

Udruženje izbornih zvaničnika u BiH i „Agora CE“ iz Češke sprovode
pilot-projekat „Participativni budžet“ u opštinama Breza, Kreševo i Istočna Ilidža, koji omogućava građanima da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka
o razvoju svoje lokalne zajednice.

Projekat su finansijski podržali Ministarstvo spoljnih poslova Češke i opština Istočna Ilidža sa po 4.500 evra.

„Pristigli broj glasova pokazuje da je najveće interesovanje građana bilo u Istočnoj Ilidži, a rok za realizaciju ovih projekata je kraj novembra 2018. godine“, navela je koordinator projekta Nevena Pjević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments