Najbolji atletičari trebinjskog „Leotara“

0
Atletsko prvenstvo RS Sokolac

SOKOLAC – Atletičari trebinjskog „Leotara“ sa osvojenih deset zlatnih medalja bili su najbolji na pojedinačnom atletskom prvenstvu Republike Srpske za starije juniore i mlađe pionire održanom na Sokocu.

Drugi po broju osvojenih zlatnih medalja bili su članovi Atletskog kluba „Glasinac“ sa Sokoca, dok su Trebinjci ukupno osvojili 15, a Sokočani 26 medalja.

Na prvenstvu su nastupili atletičari iz Bijeljine, Banjaluke, Nevesinja, Vlasenice, Doboja, Zvornika, Trebinja, Prijedora, Prnjavora, Rogatice, Novog Grada, Teslića, Trebinja, Brčkog i van konkurencije atletičari iz Zenice.

Trener Atletskog kluba „Glasinac“ Neđo Đurović rekao je Srni da su postignuti očekivani rezultati i da se Sokolac na jučerašnjem takmičenju pokazao kao dobar organizator i domaćin prvenstva.

„Najbolja iz Atletskog kluba `Glasinac` bila je Anja Čolaković, koja je osvojila zlatne medalje u troskoku sa rezultatom 11,13 metara i na 100 metara prepone sa rezultatom 15,2 sekunde, a učestvovala je i u štafeti. Sara Lučić je skočila je uvis 170 centimetara, što je dobar rezultat, a u skoku udalj je bila druga“, rekao je Đurović.

U Organizacionom odboru ovog takmičenja zadovoljni su što se na atletsko prvenstvo za starije juniore i mlađe pionire prijavilo 17 klubova iz svih krajeva Srpske i što je u dijelu prvenstva za mlađe pionire odziv bio masovan.

Atletičare „Glasinca“ očekuje prvenstvo za mlađe juniore 2. septembra u Banjaluci na kome, takođe, očekuju dobre rezultate.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare