Najbolja predstava Kulturnog centra Palanka

0

ZVORNIK – Najbolja predstava u cjelini na Prvom međunarodnom festivalu dječijeg pozorišta “Zvono 2013”, koji je danas završen u Zvorniku, je “Kako su se volele dve žabe” Dečije scene Kulturnog centra Palanka.

Žiri je nagradu za najboljeg mladog glumca dodijelio Urošu Tešiću za ulogu dželata u ovoj predstavi, dok je najbolja mlada glumica Katarina Rajković koja je glumila princezu Mazu.

Rade Mihajlović nagrađen je za najbolju režiju za predstavu “Kako su se volele dve žabe”.

Nagradu za najbolju kostimografiju dobila je Dubravka Nikolić iz Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad za predstavu “Sedam Snježana i patuljak“.

Najbolju muziku uradio je Ranko Ostojić za predstavu “Bajka o bajci“ Zvorničkog dramskog pozorišta, koje je nagrađeno i za najbolju kolektivnu glumačku igru.

Predsjednik žirija, glumica i režiser Aleksandra Lukić rekla je da su predstave na Festivalu sadržale različite elemente pozorišnog stvaralaštva, da su režijski dobro postavljene, upotpunjene scenografskim rješenjima, te da su imale naglašenu poentu i pojedince koji su pokazali pravu glumačku bravuroznost.

“Cilj ovakvog festivala treba da bude izgradnja dobrih odnosa među pozorištima, zbližavanje djece iz različitih sredina, miješanje kultura, prezentacija nasljeđa i, naravno, stvaranje pozorišne publike”, rekla je Lukićeva.

U žiriju su bili i pisac Tode Nikoletić i glumica Jelena Cvejić.

Na festivalu su nastupili iz Republike Srpske Zvorničko dramsko pozorište sa predstavom “Bajka o bajci” i Gradsko pozorište “Mrkonjić Grad” sa predstavom “Sedam Snježana i patuljak”, iz Srbije Osnovna škola “Sremski front” iz Šida sa predstavom “Kirija” i Dečija scena Kulturnog centra Palanka sa “Kako su se volele dve žabe”, te iz Hrvatske Srpsko kulturno društvo “Prosveta” iz Gaboša sa “Liliputanskom svadbom”.

Organizator Prvog međunarodnog festivala dječijeg pozorišta “Zvono 2013”, koji je počeo 5. decembra, bilo je Zvorničko dramsko pozorište, a pokrovitelj opština Zvornik, u saradnji sa zvorničkim Domom omladine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments