Najbolja fotografija Danijele Novaković

0

ROGATICA – Danijela Novaković, koja je fotografisala stećke, osvojila je prvu nagradu od 150 KM i diplomu na konkursu koji je raspisan u Rogatici u okviru „Preobraženjskih dana“.

Druga nagrada od 120 KM i diploma, pripala je Miodragu Veselinoviću, koji je fotografisao baku koja pravi pitu, a treću nagradu osvojio je Zdenko Brusin, koji je dobio 100 KM i diplomu, a fotografisao je pejzaž na Babljaku, sjenke u prirodi.

U konkurenciji je bilo 160 fotografija, koje su poslala 24 učesnika, a u najužem izboru je bilo 20 fotografija.

Otvarajući „Preobraženjske dane“, načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je da će u narednoj godini biti dodijeljene nagrade za sve izložene fotografije, a posebno će biti nagrađene one koje osvoje prva tri mjesta.

Prema njegovim riječima, biće stimulisano angažovanje učesnika i napravljena trijaža fotografija, a nagrade za najbolje biće znatno veće.

U narednoj godini biće primijenjen drugačiji koncept fotografisanja, određeni lokaliteti fotografisanja, te organizovane radionice za učesnike.

Manifestacija „Preobraženjski dani“ počela je danas i trajaće do četvrtka, 19. avgusta, a pokrovitelj je opština Rogatica.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare