Nagradio policiju računarima za požrtvovanost pri gašenju požara

0
Nagradio policiju računarima za požrtvovanost pri gašenju požara

FOČA – Vlasnik fočanskog preduzeća za proizvodnju, trgovinu i turizam „Boletus RS“ Miro Vrećo poklonio je danas Policijskoj upravi Foča pet laptop računara u znak zahvalnosti za požrtvovanu intervenciju policije prilikom gašenja požara koji je prijetio da zahvati objekte ovog preduzeća.

Požar u mjestu Handići, kod Foče, izbio je 11. avgusta, a policija je odmah po dobijanju poziva za pomoć, zajedno sa vatrogascima i ostalim službama, hitno reagovala, pa je vatra ugašena bez ljudskih žrtava i veće materijalne štete.

Iz Policijske uprave navode da je vlasnik objekta, koji je bio ugrožen požarom, odlučio da pokloni policiji računare zbog izražene hrabrosti, brzine intervencije, velikog požrtvovanja i maksimalne angažovanosti policijsih službenika, uključujući i načelnika Policijske uprave Velimira Kostovića.

„Za Vreća je to skroman poklon, a za policijske službenike značajna donacija koja će pomoći u realizovanju i sprovođenju redovnih poslova i zadataka“, navode iz policije.

Vrećo je rekao da su policijski službenici prilikom intrevencije spasili i obezbijedili od požara ne samo njegov objekat, nego i ostale stambene objekte u blizini, ne gledajući na vjersku i nacionalnu pripadnost, istakavši da je potrebno da se mještani pobrinu za uređenje dvorišta svojih kuća i okućnica da u narednom periodu ne bi došlo do sličnih situacija.

„Svi bi trebalo više da primijete značaj policijskih službenika, a ne samo da im se upućuju kritike i primjećuju propusti“, istakao je Vrećo.

Preduzeće „Boletus RS“ bavi se otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a jedan njegov pogon nalazi se i u opštini Rudo, pa će jedan od pet računara biti uručen Policijskoj stanici u toj opštini, koja je dobila nove prostorije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare