Nagrade za najbolje učenike

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović uručio je danas novčane nagrade najboljim učenicima završnog razreda osnovnih škola, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 5.150 KM.

Podsjećajući da su vremena ekonomski veoma teška, ali da sa stanovišta lokalne uprave ulaganje u znanje učenika novca mora biti, Stevanović je naglasio da oni koji ne ulažu u djecu i njihovo obrazovanje nikada nigdje neće stići.

On je na prijemu, koji je organizovao za ove učenike, poručio da se bore da ostvare ono što su planirali, da svakog dana uče, te da ih nikada ne napuste radne navike koje su stekli tokom osnovnog obrazovanja.

Nagrade u iznosu 200 KM dobilo je šest đaka generacije, dok su po 100 KM dobila 24 „vukovca“ u šest zvorničkih matičnih osnovnih škola.

Novčane nagrade od 50 KM dobilo je osam učenika osnovnih škola koji su na regionalnim takmičenjima iz nastavnog predmeta ili sportske discipline osvojili prvo mjesto, kao i 15 učenika Osnovne muzičke škole koji su na Republičkom takmičenju osvojili neko od prva tri mjesta.

Nagrade – vaučer u iznosu 200 KM za kupovinu sportskih rekvizita, Stevanović je uručio Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ čija je muška fudbalska ekipa osvojila prvo mjesto na regionalnom takmičenju, kao i Tehničkom šolskom centru čija je ženska fudbalska ekipa osvojila prvo mjesto na regionalnom takmičenju.

U zvorničkim osnovnim školama ukupno ima 4.200 učenika, dok je osnovno obrazovanje ove godine završilo 490 učenika.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare