Nagrada za zlato na Evropskom prvenstvu

0

ZVORNIK – Zvorničanin Ljubomir Gavrić, član Veslačkog kluba „Partizan“ iz Beograda, danas je dobio nagradu od opštine Zvornik za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bjelorusiji, koje je održano krajem maja.

Novčani iznos od 300 KM osamnaestogodišnjem Gavriću uručio je savjetnik načelnika opštine Zvornik za mlade, nevladine organizacije i sport Ognjen Pavlović.

Pavlović je rekao novinarima da je lokalna uprava zahvalna zvorničkim sportistima što na najljepši način predstavljaju svoj grad, te da ih za njihove uspjehe nagrađuje i pomaže im u skladu sa mogućnostima.

Gavrić je kao član osmerca Veslačkog kluba „Partizan“ iz Beograda osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Bjelorusiji.

„Treneri iz Veslačkog kluba `Partizan` tražili su talente po osnovnim školama u Republici Srpskoj. Bile su važne fizičke predispozicije, a nakon toga smo radili testove, zadovoljio sam njihove kriterijume i pozvali su me da treniram za njih“, kaže Gavrić.

On je napomenuo da trenira dva puta dnevno po tri sata tokom kojih pređe po 20 kilometara.

Osim što je uspješan sportista, LJubomir je i odličan učenik Tehničke škole u Železniku gdje je završio treći razred.

Nakon osvajanja evropskog trona, dobio je ponudu jednog koledža u Vašingtonu da za njih trenira veslanje i školuje se pa će, kako je rekao, najvjerovatnije školovanje i sportsku karijeru nastaviti tamo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare