Nadoknaditi propušteno

0

MILIĆI – Rudari u Kompaniji „Boksit“ iz Milića vjeruju da će uspjeti da proizvedu dovoljne količine rude za kupca, s obzirom da je rudarska proizvodnja krenula sa priličnim zakašnjenjem.

Optimizam dijeli i predsjednik Kompanije Rajko Dukić koji je izjavio Srni da su rudarski kapaciteti od prije nekoliko dana u punom pogonu.

On je rekao da je bio zabrinut, jer se nikada do sada, od kada radi ova kompanija, od 1967. godine, nije desilo da imaju prekid nekoliko mjeseci kada je riječ o pripremama rudnih ležišta.

„Nama svega deset odsto imovine radi na dobijanju rude i transportu do kupca, a 90 odsto troškova, zaposlenih i vrijednosti osnovnih sredstava vezano je za otkrivku. Kasnimo prilično, ali se nadam da ćemo nadoknaditi propušteno“, istakao je Dukić.

On je dodao da je olakšavajuća okolnost ta što „Boksit“ ima oko 100.000 tona zaliha rude, koje može da isporučuje kupcu, dok ne krene ozbiljnije skidanje otkrivke.

Dukić smatra da je situacija bolja i ohrabrujuća nakon što je i Vlada Republike Srpske preuzela upravljanje u Fabrici glinice „Birač“ u Zvorniku, s ciljem konsolidacije stanja u Fabrici, koja je „Boksitov“ strateški partner od 1978. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare