Nadležne institucije da riješe problem neregistrovanih prevoznika

0

Direktor Autobuske stanice Pale NJegoš Poljaković rekao je da je današnja obustava rada upozorenje zbog nezakonitosti u drumskom prevozu, odnosno štete koju izazivaju neregistrovani prevoznici, naročito u međunarodnom saobraćaju, a nadležne institucije nisu učinile ništa da probleme otklone.

Poljaković je danas rekao novinarima da je ugrožena ekonomska održivost poslovanja autobuske stanice koja će, ukoliko problemi ne budu riješeni, od 1. septembra obustaviti rad u potpunosti.

On je naveo da Autobuska stanica u vlasništvu preduzeća „Stanišić“ više od pet godina konstantno upozorava na nezakonitosti.

„Svakodnevno više od 150 vozila, uglavnom kombi-vozila iz zemalja okruženja, ulazi u BiH i neregularano prevozi putnike, čime su znatno više od preduzeća koja gazduju autobuskim stanicama pogođeni domaći prevoznici“, kaže Poljaković.

On navodi da putnici iz Srbije i Crne Gore putuju javnim prevozom samo onda kada nema dovoljno mjesta kod neregistrovanih prevoznika.

Poljaković kaže da su im inspekcijske službe odgovarale da nemaju dovoljan broj inspektora, da je problem u zakonskoj regulativi, te da svoj posao ne radi saobraćajna inspekcija u Srbiji.

„Smatramo da je problem u onima koji treba da kontrolišu poštivanje zakonskih regulativa na terenu. Za međunarodni saobraćaj i najveće probleme nadležno je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, zajedno sa saobraćajnim inspektorima na entitetskom i gradskom nivou. Neregistrovani prevoznici postoje i u republičkom saobraćaju, samo u manjem obimu“, naglasio je Poljaković.

On kaže da će sljedeći mjesec nastaviti sa obustavom rada Autobuske stanice na dva dana, ukoliko inspekcijske službe ne riješe ove probleme.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare