Nada u uspješnu sezonu grijanja

0

Direktor „Gradske toplane“ Pale Nenad Pavlović izjavio je Srni da se nada da će uspješno biti završena ova sezona grijanja, jer je nabavljeno oko 19 500 metara kubnih ogreva – pilote, kao i dovoljna količinu uglja. „Nedostaje nam još oko 4 000 metara kubnih goriva da bi uspješno završili sezonu“, naglasio je Pavlović i dodao da imaju finansijske probleme, ali da se nada da će biti pronađeno rješenje.  On je napomenuo da je „Toplana“ već imala dva kvara na instalacijama i mreži, te da se dešavaju i određenja curenja vode i gubitci što ne mogu da otkriju, ali se nada će i to pronaći i otkloniti. „Imamo problema i sa otpadnim vodama koje su ušle i toplovodni kanal i uništavaju cijevi i rashlađuju ih pri čemu se gubi toplota“, pojasnio je Pavlović i dodao da „Toplana“ ima instrument pomoću koga mogu da vide gdje je pukla cijev, ali da zbog otpadnih voda nekada kopaju pogrešno mjesto, što im stvara dodatne troškove. Pavlović je istakao da im je i stigla i sudska presuda od prije pet do šest godina, te da moraju da ipslate oko 60.000 KM.

„Zbog svih problema možemo da dođemo u situaciju da nemamo sredstava da isplatimo plate“, naglasio je direktor „Toplane“ koja ima 30 stalno zaposlenih i osam sezonskih radnika.

Pavlović je istakao da je naplata malo opala u odnosu na period prije četiri, pet mjeseci, ali da je još dobra i iznosi oko 82 odsto.

„Kada vidimo kakvo je stanje o pitanju naplate u okruženju možemo da budemo i zadovoljni. Ali mi smo mali i značilo bi nam puno da je naplata 100 postotna jer nam je svaki dinar važan“, naglasio je Pavlović.

On je podsjetio da „Gradska toplana“ Pale grije oko 50 000 metara kvadratnih prostora, a od toga 37 000 stambenog, oko 6 000 zdravstveno -obrazovnog, a ostalo je poslovni prostor.

Prema njegovim riječima, cijene su ostale na prošlogodišnjem nivou i najniže su u okruženju, jer za stambeni prostor po metru kvadratnim iznosi 1,20 KM sa PDV-om , za škole, Dom zdravlja i obdanište 2,34 KM, a za poslovne prostore 3,04 KM sa PDV-om.

(Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare