Načelnik Savić koči projekte mladih

0

Omladinski savjet Pale nezadovoljan je informacijom o radu omladinskih organizacija na području ove opštine, uz ocjenu da u ovom dokumentu nisu navedeni osnovni podaci o trošenju dodijeljenog novca i sprovođenju projekata. Ovu informaciju na sljedećoj sjednici, zakazanoj za 30. novembar, razmatraće Skupština opštine Pale. U Omladinskom savjetu Pale kažu da je načelnik ove opštine Slobodan Savić najodgovorniji za „kreiranje haosa i beznađa“ u kojem se nalaze mladi Paljani.

– Načelnik Savić krši Zakon o omladinskom organizovanju, sprovodi samovolju po pitanju mladih, miješa se u rad omladinskih organizacija – kazao je predsjednik Omladinskog savjeta Pale Batrić Šekara.

Istakao je da u pomenutoj informaciji nisu navedeni tačni nazivi omladinskih organizacija, kao ni precizni podaci o finansiranju pojedinih projekata.

– Planirano je da opština izdvoji 11.000 maraka za projekte omladinske politike, ali opština nije objavila konkurs i novac je dodijeljen Savjetu mladih Pale i Omladinskom savjetu grada Istočno Sarajevo – rekao je Šekara.

Naglasio je da se kriju podaci o finansiranju ovih organizacija, koje su bliske načelniku Saviću.

– Savić je Savjet mladih Pale proglasio krovnom organizacijom mimo odluke resornog republičkog ministarstva, prema kojoj Omladinskom savjetu pripada ta pozicija – rekao je Batrić.

Naveo je da je Savić jednom prilikom poručio: „Ovo za mene ne važi, ja sam država u državi, i ne interesuje me stav Ministarstva.“

Načelnik Savić, povodom ovih optužbi, kazao je da su Šekarini stavovi neosnovani.

– Šekara je već od ranije poznat po različitim ispadima u kojima je govorio neistine, a osoba je koja je dva puta kažnjavana i isključivana sa fakulteta – rekao je Savić.

Kazao je da je Batrić zloupotrebljavao pečate i da bi time trebalo da se pozabavi policija. On je naveo da ne može reći ništa o nazivima organizacija i eventualnim greškama prilikom registracija, jer trenutno nema uvid u broj organizacija koje su registrovane i njihove nazive.

Cijena

Šekara kaže da će zbog samovolje načelnika opštine Pale Slobodana Savića i njegovih nezakonitih poteza u vezi sa sprovođenjem omladinske politike mladi na području ove opštine platiti skupu cijenu.

(Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare