Načelnik opštine uručio poklone prvačićima

0
Načelnik opštine uručio poklone prvačićima

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica danas je, nakon prigodnog programa pripremljenog za prvačiće u Osnovnoj školi „Sokolac“, dodijelio ruksake, sveske i kompletan školski pribor za 90 prvačića, a za 97 učenika drugog razreda sveske i školski pribor.

Bjelica je rekao da ovaj gest, kao načelnik opštine, smatra svojom obavezom, podsjetivši da opština Sokolac već sedmu godinu na ovaj način pomaže porodicama koje u dosta teškom vremenu opremaju djecu u školu.

„Želimo da obezbijedimo školski materijal i da sva djeca budu jednaka u prvim i drugim razredima, da svi imaju iste sveske i školski pribor“, rekao je Bjelica učenicima i roditeljima u Osnovnoj školi „Sokolac“.

On je dodao da su u obezbjeđivanju poklona za đake, ove godine opštini Sokolac pomogli Srpska pravoslavna crkva, Visoka škola za uslužni biznis Sokolac i Pokrajinska vlada Vojvodine, koja je prvi put donirala 100 školskih ruksaka.

Direktor Osnovne škole „Sokolac“ Divna Janković pozdravila je prvačiće i zahvalila načelniku opštine na poklonima, napomenuvši da je u ovoj školskoj godini upisan najmanji broj prvačića u posljednjih dvadesetak godina.

„U centralnoj školi biće 86 učenika prvih razreda, a u područnim odjeljenjima Knežina i Ravna Romanija četiri“, kaže Jankovićeva izrazivši nadu da će naredna godina biti bogatija brojem đaka prvaka na Sokocu.

Jankovićeva je naglasila da u ovoj ustanovi nedostaje školskog prostora i da se zbog toga nastava organizuje u dvije smjene i jednoj međusmjeni.

Prema njenim riječima, i u ovoj godini u školi će biti organizovan produženi boravak za učenike i roditelje kojima je to neophodno.

Ona je pozvala roditelje na saradnju u obrazovanju djece da bi odrasli u samostalne, vrijedne i dobre đake.

„Ne postoji knjiga ni tehnologija savremenih učila koja pomažu djeci u učenju i njihovom odrastanju, ako zaboravimo živu riječ. Živa riječ mora biti ispred svega između vas i vaše djece“, rekla je Jankovićeva.

Prigodan program, dobrodošlice prvačićima u Osnovnoj školi „Sokolac“ pripremili su njihovi nastavnici, članovi dječijeg ansambla Kulturno-umjetničkog društva „Romanijska luča“, članovi školske muzičke i dramsko-recitatorske sekcije i najmlađi članovi plesnog kluba „Nika“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare