Načelnik opštine Sokolac primio Aleksandra Borovčanina

0

SOKOLAC – Aleksandar Borovčanin, koji vuče korijene iz Sokoca, najbolji je kadet diplomac 135. klase na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Borovčanin je, kao najmlađi u klasi, školovanje završio sa prosječnom ocjenom 9,84 na jednom od najtežih smjerova Vojne akademije, a riječ je o studijskom programu Menadžment u odbrani – smjer pješadija. Za postignute rezultate na Vojnoj akademiji iz ruku predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, primio je najprestižnije srpsko priznanje – ZLATNU SABLjU. Aleksandar je ovih dana boravio u Sokocu gdje mu živi najbliža rodbina.

Ističući da je veliki ponos svih građana Sokoca, načelnik je Aleksandru uputio najiskrenije čestitke na postignutim rezultatima kao i mnogo uspjeha u daljoj vojničkoj karijeri.

– Velika mi je čast upoznati najuspješnijeg potporučnika jedne klase, koji je iz ruku predsjednika države dobio najviše priznanje. Posebno mi je drago što znam da je taj potporučnik sa našeg kraja. Aleksandar je ponos svih građana Sokoca, Republike Srpske, a naročito Srbije, rekao je Bjelica.Aleksandrovi roditelji Miroslav i Jadranka Borovčanin rođeni su sokočani.

Otac mu je bio profesionalno vojno lice, od 2000. godine major u invalidskoj penziji, pa otuda vjerovatno i ljubav prema ovoj profesiji. Prije upisa na Vojnu akademiju Aleksandar je pohađao Vojnu gimnaziju u Beogradu koju je završio sa prosječnom ocjenom 5,00. Kako je nedavno izjavio medijima službu će najvjerovatnije nastaviti kao pješadinac u garnizonu Pančevo, a želja mu je da se kasnije nađe u nekoj od jedinica Specijalne brigade.Tim povodom načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica upriličio je prijem za ovog mladog potporučnika i najuspješnijeg kadeta 135.klase Vojne akademije u Beogradu.

Aleksandar je rođen na Dan pobjede, 9. maja 1992. godine, u Beogradu.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net / S.R.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare