Načelnik opštine Pale pozvao sugrađane da se odazovu popisu

0

Od jutros na području opštine Pale 106 angažovanih popisivača počelo je popisne aktivnosti koje će trajati do 15. oktobra 2013. godine.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević pozvao je sugrađane da se odazovu na popis stanovništa kao i da na korektan način sarađuju sa popisivačima i pruže im neophodne podatke.

Popis stanovništva je najveće statističko istraživanje jedne zemlje kojim se prikupljaju, obrađuju i objavljuju podaci o stanovništvu, domaćinstvima i stanovima te je najvažniji statistički izvor pojedinačnih podataka o stanovništvu zemlje koji će, kao takav biti temelj za budući položaj i status naroda u Bosni i Hercegovini.

S druge strane, ovi  podaci su neophodni za provođenje ekonomskih i socijalnih razvojnih politika, naučnih istraživanja kao i korištenje sredstava iz EU i drugih fondova i druge potrebe građana.

Prvi preliminarni rezultati biće objavljeni nakon 90 dana od dana završetka popisnih aktivnosti, a sadržavaće podatke o ukupnom broju popisanih osoba te ukupnom broju stanovnika, domaćinstava i stambenih jedinica, na nivou države, entiteta, za Distrikt Brčko, opštine i naselja.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments