Nabavljeno novo vozilo za rad u ekstremnim uslovima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo nabavila je najsavremeniji ruski vatrogasni kamion „ural nekst“ kapaciteta 6.000 litara vode, namijenjen za rad u ekstremno teškim uslovima, vrijedan oko 300.000 KM.

Starješina jedinice NJegoš Vukadin rekao je Srni da je kamion konstruisan za vožnju po teško prohodnim terenima i da funkcioniše u uslovima ekstremno visoke i niske temperature.

Prema njegovim riječima, vozilo je napravljeno na „ural nekst“ šasiji sa tri osovine i „šest puta šest“ pogonom, koji pokreće impozantan motor sa više od 300 konjskih snaga.

„Nadogradnja posjeduje svu moguću opremu za sve vrste intervencija. Ugrađena je pumpa koja radi na srednjem i visokom pritisku njemačkog proizvođača `Jonaštat`. Od opreme ima vitlo za brzu navalu /reakciju/, uskočni jastuk za spasavanje ljudi sa visina do 16 metara i mnogo druge opreme neophodne za uspješno gašenje požara i ostalih intervencija“, pojasnio je Vukadin.

Vukadin je naglasio da je vozilo nabavljeno prvenstveno za Olimpijski centar „Jahorina“, ali da će se koristiti u svim dijelovima Istočnog Sarajeva, gdje se za takvim vozilom ukaže potreba.

Nabavka vozila je finansirana iz donacije Vatrogasnog saveza Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments