Nabavljeno 28 novih kontejnera

0

SOKOLAC – Javno komunalno preduzeće „Sokolac“ nabavilo je 28 novih kontejnera u okviru zajedničkog projekta vrijednog 14.046 KM, za koji je 6.016 KM obezbijedila opština Sokolac, a ostalo Češka razvojna agencija.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da je ovaj pojekat među 11 izabranih koje je odobrila Češka razvojna agencija, od 860 prispjelih projekata iz lokalnih zajednica u BiH.

On je napomenuo da je još jedan projekat u vezi sa nabavkom kontejnera prošao kod Ambasade SAD u BiH, te da će do jeseni na Sokolac biti dopremljeno 30 novih kontejnera, vrijednih više od 20.000 KM.

Bjelica je rekao da su u toku razgovori sa donatorima u vezi sa nabavkom specijalnog vozila za odvoz smeća, što će biti završeno tokom ove godine.

Prema njegovim riječima, intenzivno se radi na rješavanju problema izgradnje zajedničke deponije na prostoru grada Istočno Sarajevo, uključujući opštine Rogatica i Han Pijesak.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Sokolac“ Dejan Tomić rekao je novinarima da će nabavka novih kontejnera uvesti više reda u odlaganje otpadnog materijala u gradu.

On je napomenuo da će u 18 metalnih kontejnera biti odlagan papir, plastika i staklo, a korisnici usluga treba da se pridržavaju uputstava koja će biti ispisana na kontejnerima.

Tomić je istakao da će 10 novih klasičnih kontejnera, koji će zamijeniti stare, biti locirano u užem centru grada, dok će stari kontejneri biti premješteni u dijelove naselja gdje su postavljene kante za odlaganje smeća.

Cilj novih projekata ove opštine jeste rješavanje nagomilanih komunalnih problema, zaustavljanje nekontrolisanog odlaganja otpada i eliminisanje divljih deponija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments