Na Vidrićima će biti podignut krst visine 12 metara

0

SOKOLAC – U blizini budućeg vikend-naselja u Vidrićima kod Sokoca počela je priprema temelja za podizanje krsta visine 12 metara i temelja buduće crkve, uz blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, rekao je Srni jedan od donatora i direktor firme „Putevi“ Zvornik Milan Stanojević.

Stanojević je istakao da će krila krsta na Golom brdu u Vidrićima biti duga šest metara. Spomen–krst će biti zatvoren limom od pet milimetara.

„Rubovi krsta će biti ukrašeni zlatnim obrvama u tri dimenzije po 12 centimetara sa lica i sa strana“, istakao je Stanojević.

Prema njegovim riječima, ovo obilježje biće izgrađeno do sredine decembra, a činu osveštanja krsta prisustvovaće NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit Hrizostom.

Stanojević je naveo da će u neposrednoj blizini krsta u Vidrićima biti izgrađena i manja crkva, po uzoru na crkvu na Mećavniku.

On je rekao da je idejno rješenje za ovaj poduhvat uradio Novica Motika, slikar i arhitekta iz Zvornika.

U selu Vidrići, tri kilometra od Sokoca, u blizini magistralnog puta Sarajevo-Zvornik u oktobru je počela izgradnja vikend-naselja u kome su do sada izgrađene tri vikend-kuće koje će biti opremljene u etno-stilu, a na proljeće će, prema riječima Stanojevića, gradnja biti nastavljena.

Stanojević je naglasio da će se na ovom lokalitetu graditi u narednih deset godina, po uzoru na Zlatibor.

Jedan od inicijatora izgradnje vikend-naselja i spomen-krsta u Vidrićima, Milan Jolović Legenda rekao je da će za izgradnju krsta u Vidrićima biti potrebno oko 14.000 KM i da će dio sredstava od oko 8.000 KM izdvojiti Udruženje drvoprerađivača „Romanija“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare