Na trećoj “Prasićijadi” 77 ekipa

0
Na trećoj

ŠEKOVIĆI – Na trećoj šekovićkoj “Prasićijadi”, koja je danas održana kod crkve u naselju Tišča, učestvovalo je 77 ekipa sa više stotina takmičara iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Srđan Puhalac izjavio je Srni da svake godine na ovu tradicionalnu gastronomsku manifestaciju dolazi sve veći broj ekipa i učesnika, a naredne godine očekuju 100 ekipa.

On kaže da je “Prasićijadu” podržala lokalna vlast u Šekovićima, brojna preduzeća i ustanove, ali i mještani naselja Tišča.

Velibor Lučić, koji prisustvuje ovoj manifestaciji drugu godinu za redom sa ekipom sa Sokoca, sa kojom je prošle godine osvojila prvo mjesto, kaže Srni da im takmičenje nije u prvom planu, nego druženje i dobro raspoloženje.

Iz Beograda je na “Prasićijadu” stiglo četrdesetak učesnika, pretežno ljudi porijeklom sa područja opštine Šekovići koji su odselili u srpsku prijestonicu.

Profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu LJubo Pejanović, koji je prije 48 godina iz rodnog Betnja u opštini Šekovići, odselio u Beograd, rekao je Srni da je ovdje narod vjeran ovom kraju i čuva svoju tradiciju.

“Ovo je jedan od običaja koje treba čuvati što duže, jer mnogi običaji su zamrli, i da nema ovakvih događaja izgubili bi svoj identitet”, rekao je Pejanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments