Na Tjentištu danas manifestacija „Tri kotlića“

0

FOČA – Omladinski pokret Foča obilježiće danas na Tjentištu Međunarodni dan mladih – 12. avgust manifestacijom „Tri kotlića“, odnosno spremanjem tradicionalnih jela – lovačkog gulaša, riblje čorbe i planinarskog pasulja.

Osam ekipa spremaće tri vrste kotlića u podnožju spomenika Bitke na Sutjesci, uz magistralu koja Srpsku, ali i Srbiju spaja sa crnogorskim i hrvatskim primorjem.

Omladinski pokret na ovaj način želi da promoviše tri segmenta turističke ponude budući da je fočanska priroda pravi raj za planinare, lovce i ribolovce.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić naglašava da je ovo promocija prirodnog blaga, turističke i gastroponude Foče.

„Spremanje kotlića počeće u 9.00 časova, a degustacija je između 12.00 i 13.00 časova. Mislim da će biti interesantno svima, i turistima koji borave u Nacionalnom parku, prolaznicima koji putuju na more, ali i stanovnicima Foče, da probaju specijalitete i ocijene najbolje“, rekao je Mandić.

Manifestacija je revijalno-takmičarskog karaktera, a Omladinski pokret je organizuje u saradnji sa Nacionalnim parkom „Sutjeska“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare