Na Sokocu uhapšeno lice kod koga je pronađena veća količina naoružanja

0
Uhapšen osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti

SOKOLAC – Pripadnici Agencije za istrage zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su na Sokocu lice kod kojeg je pronađena veća količina naoružanja i koje je osumnjičeno za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Sipe.

Pretres stambenih prostorija na području Sokoca izvršen je 6. aprila, prema nalogu Suda BiH, u okviru predmeta „Krađa oružja i vojne opreme“ iz Kasarne Oružanih snaga BiH „Miloš Obilić“ na Palama, i tokom njega nisu pronađeni ukradeni predmeti, već oni koji upućuju na krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pronađeno je, između ostalog, 17 ručnih bombi, tromblonska osvjetljavajuća mina, automatska puška sa preklopnim kundakom, pet okvira za municiju za tu pušku, RAP torba, dvije puške PAP M59/66, puška karabin, dva okvira za automatsku pušku, zatvarač za automatsku pušku, dva okvira za kalibar 7,9 milimetara, 118 metaka različitog kalibra.

Pronađeni su i puška M48, takozvani „kratež“, tri okvira za pištolj M57, pištolj nepoznate marke, 144 metka različitog kalibra, okvir za taj pištolj, kožna futrola za pištolj, optički nišan, dva nosača za optički nišan, jedna puška, 382 metaka različitog kalibra.

Kod uhapšenog su pronađeni i puškomitraljez M53, bez cijevi, redenik za puškomitraljez M53, okrugli okvir-doboš za municiju za puškomitraljez M53, tromblonski nastavak, 290 metaka različitog kalibra, kutija za municiju, 114 metaka različitog kalibra, drvena kutija za municiju, redenik, cijev za vatreno oružje.

Nad uhapšenim je izvršena kriminalistička obrada u prostorijama Sipe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments