Na Sokocu pronađeno više od 80 registarskih tablica

0

SOKOLAC – Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ pronašli su na širem području Sokoca više od 80 domaćih i stranih registarskih tablica putničkih automobila.

Pregled terena izvršen je 11. jula, a operativnim radom pripadnici Sipe utvrdili su ko su vlasnici 42 automobila čije tablice su pronađene, a koja su ukradena u prethodnom periodu, kao i vlasnike devet vozila sa kojih su ukradene samo tablice, dok provjere za ostatak pronađenih tablica i dalje traju.

Pripadnici Sipe su 8. jula započeli aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa autokriminalom na području BiH.

Ove aktivnosti provode se u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, saopšpteno je iz Sipe.

U okviru ovih aktivnosti do sada su uhapšene četiri osobe, a u pretresima i pregledima pronađeno je više od 60 isječenih vozila visoke klase najnovije proizvodnje, te tri automobila, za koje postoji sumnja da su ih u prethodnom periodu ukrali pripadnici organizovane kriminalne grupe.

Aktivnosti na ovom predmetu intenzivno se nastavljaju.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.sipa.gov.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare