Na sajmu u Beogradu nabavljeno 500 novih naslova

0

FOČA – Srpska centralna biblioteka „Prosvjeta“ iz Foče nabavila je na 59. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 546 knjiga, među kojima je oko 500 novih naslova.

Za ove namjene fočanska biblioteka izdvojila je 5.000 KM, od čega 3.000 KM iz sopstvenih izvora, a 2.000 maraka iz granta za kulturu opštine Foča.

Direktor Biblioteke Slavica Divjak-Obrenović ističe da su knjižni fond obogatili aktuelnim naslovima objavljenim u ovoj i prošloj godini.

„Uzeli smo ediciju `1914-1918.`, koju je izdao `Prometej` u saradnji sa RTS-om, a što nam je posebno drago nabavili smo i ediciju Matice srpske `10. vijekova srpske književnosti“, rekla je Obrenovićeva.

Ona navodi da je Biblioteka obogaćena naslovima Paula Kuelja, Tonija Parsonsa, Gijoma Musoa, Ane Houp, DŽejmsa Tranga, te domaćih pisaca Vlade Arsića, Vesne Dedić-Milojević, Svetlane Velmar-Janković.

„Nabavili smo i `Kainov ožiljak` Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, što je Lagunin hit za ovu godinu. Takođe, i knjigu DŽevada Sabljakovića `Kako ubiti gospodina Frojda`, od Vanje Bulića `Dosije Bogorodica`, komplet Andrićevih romana i mnogo drugih naslova, tako da imamo skoro sve aktuelne knjige koje su u ponudi“, istakla je Obrenovićeva.

Na Sajmu u Beogradu nabavljene su i knjige za dječije odjeljenje, a kako sredstva od 5.000 KM nisu u potpunosti utrošena, dječija lektira biće obogaćena i u Zavodu za udžbenike Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare