Na Ravnoj planini održan štoping trening dječije reprezentacije BiH

0

U Ski-centru “Ravna planina” na Palama danas je održan štoping trening, tačnije izborna trka za dječiju reprezentaciju BiH na kojem je u veleslalomu i slalomu učestvovalo 20 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji.

Štoping trening je izborna trka za odlazak na predstojeća dječija takmičenja pod nazivom “Pokal-Loka 2019” i “Zagreb čildren Fis 2019”.

Svoje mjesto u A timu dječije reprezentacije za odlazak na međunarodna takmičenja izborili su Ina Likić, Amar Hamidović, Nikolina Dragoljević, Teodora Filipović, Milivoje Mačar i Daut Hamidović.

Koordinator u Skijaškom savezu BiH za dječije skijanje Edin Durić rekao je novinarima da je održana izborna trka za kategorije uzrasta od 14 do 16 godina.

“Učestvovalo je 20 takmičara u slalomu i veleslalomu koji su se borili da osvoje najbolji plasman i uđu u reprezentaciju BiH. Najbolji će sa reprezentacijom BiH otići na međunarodna takmičenja u Sloveniju i Zagreb”, izjavio je Durić.

On je istakao da tradicionalno već treću godinu zaredom održavaju štoping trening u Ski-centru “Ravna planina” zbog dobrih uslova koje nude, umjetnog snijega i konfiguracije staze koja je slična uslovima na takmičenjima “Pokal-Loka”.

Član Ski-kluba “Jahorina” Nikolina Dragoljević rekla je da joj je drago što je uspjela da uđe u reprezentaciju BiH i što će otići na međunarodna takmičenja u Sloveniju i Zagreb.

Ona je istakla da su uslovi na stazi dobri, svaki dan sve bolji i da je takmičenje prošlo u najboljem redu.

Štoping trening održan je u organizaciji Smučarskog saveza BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments