Na prodaju stara zgrada opštine

0

HAN PIJESAK – Odbornici Skupštine opštine Han Pijesak donijeli su danas odluku o prodaji stare zgrade opštine na način da će biti prodati poslovni prostori putem javne licitacije, a kupci će biti dužni da rekonstruišu ovaj objekat.


Stara zgrada opštine Han Pijesak, površine 287 metara kvadratnih, koja je izgrađena pedesetih godina prošlog vijeka, nalazi se u centru grada.

Na sjednici lokalnog parlamenta obrazloženo je da je ovom objektu neophodna rekonstrukcija, s obzirom da je zub vremena ostavio traga na njemu.

Lokalna uprava rješenje vidi u prodaji poslovnih prostora po tržišnoj vrijednosti koju će utvrditi ovlašteni procjenitelj.

Prema odluci o prodaji stare zgrade opštine, kupci poslovnih prostora dužni su da u roku od godinu dana nakon zaključivanja kupoprodajnog ugovora izvrše sanaciju krova i fasade.

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Han Pijesak Mile Golijan smatra da odluka o prodaji stare zgrade opštine nije dobra i da bi bolje rješenje bilo da bude porušena i da na toj najatraktivnijoj lokaciji u gradu bude izgrađen novi objekat.

„Rekonstrukcija će koštati mnogo više, a izgradnjom nove zgrade na tom mjestu dobilo bi se više mnogo funkcionalnijih prostorija“, tvrdi Golijan.

On kaže da sama parcela na kojoj se nalazi stara zgrada opštine vrijedi više od 80.000 KM, te da prodaja poslovnih prostora predstavlja „poklanjanje zemljišta na atraktivoj lokaciji budućem kupcu“.

Načelnik opštine Vlado Ostojić negirao je ove tvrdnje, ističući da lokalna uprava želi na najbolji način da riješi pitanje sanacije starog objekta i omogućiti dosadašnjim zakupcima da obezbijede bolje uslove za rad.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Han Pijesak formirana je i komisija za prodaju stare zgrade opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare