Na prevaru odnesena dva televizora

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vlasnik prodajnog centra „Tehno-boks“ čiji su inicijali N.T. prijavio je policiji u Istočnom Novom Sarajevu da je lice koje se predstavilo kao radnik firme „E i M“ od njega kupilo dva televizora koje nije platilo.
Vlasnik „Tehno-boksa“ objasnio je policiji da mu je to lice reklo da namjerava da kupi dva televizora za firmu i da će plaćanje izvršiti putem žiro računa.

Nakon što je vlasniku prodajnog centra priložio uplatnicu sa pečatima, potpisom i iznosom od 1.249 KM, lice je preuzelo televizore i udaljilo se u nepoznatom pravcu, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Naknadnom provjerom utvrđeno je da uplata nikada nije izvršena na račun. O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio preduzimanje potrebnih radnji na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara.

Policiji je juče prijavljeno da je iz prodajnog objekta u tržnom centru „Tom“ na Palama ukraden tablet, a na osnovu video-nadzora, utvrđeno da je riječ o ženskoj osobi čiji su inicijali E.T.

Osumnjičena je trenutno nedostupna organima gonjenja jer se nalazi u Kliničkom centru Kasindo.

U svojstvu svjedoka saslušan je muž osumnjičene, čiji su inicijali Đ.T, koji je izjavio da je njegova supruga u srijedu, 27. jula, donijela tablet crne boje koji ranije nije posjedovala.

Na osnovu saglasnosti tužioca i naredbe sudije Osnovnog suda Sokolac pretresena je porodična kuća koju koriste ova lica, te pronađen i oduzet tablet sa pratećom opremom.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv E.T. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krađa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare