Na Pravnom fakultetu počela obuka za korištenje baze “Paragraf leks”

0

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu počela je obuka za korištenje najveće elektronske baze pravnih propisa i sudske prakse u BiH “Paragraf leks” /www.paragraf.ba/.

“`Paragraf leks` ima svoje baze i za zakonodavstvo u Srbiji i Crnoj Gori, te imaju tendenciju da se pojave i u Makedoniji i Hrvatskoj, dok njihov ogranak za BiH obuhvata pravne sisteme Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko distrikta, Kantona Sarajevo i BiH”, saopšteno je iz Pravnog fakulteta.

Svim polaznicima obuke, koja je počela juče, a koji polože završni test, biće izdat sertifikat o osposobljenosti za korištenje baze koji zajednički izdaju “Paragraf leks” i Pravni fakultet.

Po jedan student iz svake grupe od najmanje dvadesetak polaznika biće nagrađen jednogodišnjim besplatnim pristupom bazi, dok redovna naknada košta oko 370 KM godišnje.

Obuku za korištenje baze moći će da pohađaju svi studenti master studija, kao i studenti treće i četvrte godine prvog ciklusa studija Pravnog fakulteta.

“Osim sadašnjih studenata za obuku se mogu prijaviti i bivši studenti, ali i svi ostali pravnici poput sudija, advokata, tužilaca, notara, advokatskih i sudskih pripravnika, notarskih pomoćnika, pravnika koji se bave pravničkim poslom u različitim institucijama, privrednim društvima, organima i organizacijama”, navedeno je u saopštenju.

Zainteresovani za obuku mogu se javiti docentu Dimitriju Ćeraniću putem imejla /dimitrijeceranic@yahoo.com/.

Ćeranić je Srni rekao da je tridesetak sadašnjih i bivših studenata fakulteta na Palama i u Bijeljini već prošlo prvi krug obuke, a tokom februara biće organizovan drugi dio i polaganje testova.

“Prikupljaju se prijave za drugu grupu. Kada prikupimo 20 prijava za Pale i 20 za Bijeljinu, obuke će biti održane na oba mjesta”, rekao je Ćeranić i dodao da će tokom cijele godine obučavati studente za korištenje ove baze.

On je istakao da se na Palama za jedan dan za obuku prijavilo 10 ljudi, da ima najava da će biti još prijavljenih, pa tako već naredne sedmice očekuju početak obuke.

Iz Pravnog fakulteta ističu da će svi njihovi studenti moći besplatno da pristupe bazi putem računara u biblioteci na Palama i u Bijeljini, a nastavno osoblje će pristup imati putem računara iz svojih kabineta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments