Na području Birača ne radi 14 škola

0

ZVORNIK – Na području regije Birač odluka o štrajku provodi se u cijelosti u 14 obrazovnih ustanova, rekao je predsjednik Koordinacionog odbora sindikata obrazovanja za regiju Birač Dragan Milošević.

„Nastava u tri škole održava se po Uredbi o minimumu procesa rada od 30 minuta, četiri škole rade bez skraćenja časova i iz dvije škole još nemamo tačne podatke“, rekao je Milošević na današnjoj konferenciji za novinare.

On je izrazio žaljenje što je među roditeljima došlo do konfuzije u vezi sa današnjim štrajkom.

„Mi teška srca štrajkujemo, ali jučerašnja odluka Vlade da o povećanjima plate razmišlja tek od 1. januara 2014. godine dolila je ulje na vatru“, rekao je Milošević.

U zvorničkoj opštini štrajk se provodi u osnovnim školama „Sveti Sava“ u Zvorniku, „Desanka Maksimović“ u Čelopeku i „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, dok u Tehničkom školskom centru većina profesora ne radi.

Časovi su skraćeni na 30 minuta u školama „Jovan Cvijić“ u Drinjači i „Nikola Tesla“ u Pilici, dok škola „Petar Kočić“ u Kozluku izvodi nastavu, a čas traje 45 minuta.

Sindikat Gimnazije i srednje stručne škole „Petar Kočić“ u Zvorniku u sastavu je Samostalnog sindikata srednjih škola Republike Srpske i radiće normalno do 23. januara, bez skraćenja časova.

Predsjednik Sindikalne organizacije Osnovnog suda u Zvorniku Slobodan Stevanović saopštio je da Osnovni sud štrajkuje od 7.00 časova, ispunjavajući time u potpunosti odluke Republičkog odbora.

„Dežurne službe poštuju minimum procesa rada. Jedan referent radi na prijemu i otpremanju pošte, jedan referent će raditi sa strankama, jedan u računovodstvu, a dva daktilografa rade na hitnim poslovima“, rekao je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare