Na Palama 19.871 glasača, u Istočnom Starom Gradu 1.200

0

Na Palama je za lokalne izbore registrovan 19.871 građanin sa pravom glasa, rekao je danas Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Pale Goran Kosorić.
On je naveo da je OIK uočio da se na biračkom spisku nalaze imena oko 250 ljudi koji su umrli od 2010. godine, zbog čega su se obratili nadležnim institucijama.

„O ovome smo obavijestili MUP Republike Srpske i Agenciju za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ i to je sada u njihovoj nadležnosti“, rekao je Kosorić.

On je dodao da će birači moći glasati na 42 biračka mjesta, od kojih na 39 redovnih, dva mobilna i na jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu.

Prema njegovim riječima, OIK sprovodi aktivnosti u skladu sa Pravilnikom i rokovima Centralne izborne komisije BiH i očekuje novi program aktivnosti koji se odnosi na obuku biračkih odbora.

Kandidati za načelnika opštine Pale su aktuelni načelnik Miodrag Kovačević iz SDS-a i Boško Jugović iz SNSD-a.

Predsjednik OIK-a Istočni Stari Grad Nemanja Nikolić kaže da u ovoj lokalnoj zajednici, prema preliminarnim podacima, na biračkom spisku ima 1.200 građana koji će moći da glasaju na četiri biračka mjesta.

On je dodao da sve aktivnosti teku prema planu i da će predstojeći lokalni izbori biti dočekani spremno.

Kandidati za načelnika ove opštine su aktuelni načelnik Bojo Gašanović iz SDS-a i Mladen Maletić iz SNSD-a.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare