Na obilježavanju dana mladih u Banji Koviljači

0

MILIĆI – Pedesetak članova Omladinskog savjeta Milići učestvovalo je na centralnoj manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Banji Koviljači kod Loznice.

Predsjednik milićkog Omladinskog savjeta Stefan Milić rekao je Srni da su mladi iz ove opštine veoma počastvovani što su, na poziv državnog sekretara u Ministarstvu za omladinu i sport Srbije Nenada Borovčanina, bili u prilici da učestvuju na ovoj manifestaciji i daju doprinos druženju mladih s obje strane rijeke Drine.

„Ova saradnja dobar je put učvršćivanju međusobnih veza i rušenju međusobnih barijera, ukoliko one uopšte i postoje. Jedino zajednički možemo doći do boljih i produktivnijih rezultata na dobrobit i Republike Srpske i Srbije“, izjavio je Milić.

Državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport Srbije Nenad Borovčanin objasnio je da se Međunarodni dan mladih obilježava od 2000. godine i da mu je cilj da skrene pažnju javnosti i vlasti na značaj mladih u društvu i potrebu da im se pruži veća šansa da se školuju i rade.

„Mladi iz Srpske su došli da nas podrže i da zajedno, ovde na mestu gde je blizu Drina, pokažemo da nam ova reka nije granica već kičma koja nas spaja“, rekao je Borovčanin.

On je podsjetio je da je Ministarstvo omladine i sporta Srbije iniciralo ideju da uspješni sportisti iz Srpske mogu po ubrzanoj proceduri dobiti državljanstvo Srbije, da bi bili u mogućnosti da se kandiduju za nacionalni dres i nastupaju za Srbiju.

Borovčanin je dodao da će već 22. avgusta premijer Srbije Ivica Dačić uručiti deset pasoša najboljim sportistima Republike Srpske u Beogradu, što će biti početak te akcije.

Centralna manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Banji Koviljači kod Loznice završena je sinoć.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare