Na Medicinskom fakultetu 307, na Bogoslovskom 40 kandidata

0

FOČA – Na četiri odsjeka Medicinskog fakulteta u Foči prijemni ispit danas je polagalo 307 kandidata koji konkurišu za 215 mjesta, dok se za 150 mjesta na tri smjera Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta prijavilo 40 kandidata, od kojih je 15 polagalo prijemni ispit.

Najveće interesovanje na Medicinskom fakultetu je za studijski program medicina, na kojem je za 80 mjesta konkurisalo 158 svršenih srednjoškolaca.

Za 45 mjesta na stomatologiji prijavilo se 70 brucoša, na zdravstvenoj njezi, koja prima 45 studenata, ispit je polagalo 29 kandidata, a na specijalnoj edukaciji i rehabilitaciji za 40 mjesta prijavilo se 50 brucoša.

Mnogo manje interesovanje u prvom ispitnom roku je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Foči. Za 70 planiranih mjesta na opštem smjeru ovog fakulteta, prijavio se 31, a za 50 mjesta praktičnog smjera svega šest kandidata.

Na smjeru crkvena umjetnost u Doboju, u koji je planirano da bude upisano 30 studenata, konkurisala su tri brucoša. Prijemni ispit je polagalo 15 kandidata, koji nisu završili Srednju bogoslovsku školu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare