Na ljetovanje u Bečiće otputovalo 17 mališana

0
Arhiv

Grupa od 17 mališana sa Pala jutros je otputovala na desetodnevno ljetovanje u Bečiće u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu Srpske.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je na ljetovanje otišlo 13 mališana sa spiska Centra za socijalni rad i četiri iz boračke kategorije.

“Opština je podržala ovaj projekat i djeci poklonila džeparac u iznosu od po 50 evra. Nadam se da će se lijepo provesti i uživati”, izjavio je Jugović novinarima.

Radovan Stanišić naveo je da je san svakog roditelja da doživi trenutak dječije radosti kao što je ovaj danas, te zahvalio načelniku Jugoviću koji je mališanima omogućio džeparac i svima koji učestvuju u realizaciji projekta socijalizacije djece Republike Srpske.

Ovim projektom obuhvaćena su djeca iz socijalno ugroženih porodica – korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, ona sa posebnim potrebama, kao i talentovana.

Cilj projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Vlada Republike Srpske je u okviru ovog projekta tokom proteklih 17 godina omogućila ljetovanje za oko 25.000 mališana iz osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments