Na liječenju 96 oboljelih, u posljednja 24 časa troje preminulo

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu trenutno se na liječenju nalazi 96 pacijenata zaraženih virusom korona, a u posljednja 24 časa troje oboljelih je preminulo, izjavio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

On kaže da se devet pacijenata nalazi na Odjeljenju intenzivne njega i da je njih sedam priključeno na respirator.

„Stanje je i dalje izuzetno teško. Pritisak na našu ustanovu je ogroman, a medicinsko osoblje nam je iscrpljeno. Još jednom apelujem na građane da poštuju propisane mjere“, poručio je Šešlija.

Eranović: Situacija izuzetno teška, bolnički kapaciteti popunjeni

ISTOČNO SARAJEVO – Epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije u posljednjih mjesec dana je nepovoljna, a u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu izuzetno teška i svi bolnički kapaciteti su popunjeni, izjavila je Srni specijalista infektologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi Žanka Eranović.

Eranovićeva je rekla da se svakodnevno povećava broj oboljelih od virusa korona, a da bolesnici koji se javljaju na bolničko liječenje dolaze sa teškom kliničkom slikom.

„Vidi se da su duže vrijeme proveli po ambulantama domova zdravlja, koji takođe s mukom savladavaju ovu situaciju. Govorimo o jednoj jako teškoj situaciji i krajnjem trenutku da svi građani ovo shvate ozbiljno i ne izlažu se bespotrebnom riziku“, upozorila je Eranovićeva.

Prema njenim riječima, stanje na terenu govori da građani, uprkos svakodnevnim apelima, molbama i upozorenjima nadležnih za poštovanje epidemioloških mjera, nisu u dovoljnoj mjeri shvatili ozbiljnost trenutne situacije, opasnosti i posljedica zaraze virusom korona.

„Mi više ne znamo na koji način da građene uputimo i damo im do znanja da više ne možemo izdržati ovaj priliv oboljelih. Veliki broj nas je bolovao od kovida i u fazi rekonvalescencije smo se vratili na posao, a veliki broj je trenutno na bolovanju, tako da treba razumjeti i nas, jer smo fizički slomljeni“, naglasila je Eranovićeva.

Ona smatra da je vakcinacija najefikasniji način da se virus stavi pod kontrolu, te dodala da je veliki broj radnika Bolnice „Srbija“ već vakcinisan, a da vakcinu nisu primili samo oni koji su trenutno zaraženi ili su u fazi oporavka.

„LJekare ne interesuju priče po raznim forumima i društvenim mrežama o samom kovidu 19 i kvalitetu vakcina, o čemu ima ko da brine. Nas interesuje jedino zdrav čovjek, a toga oni koji pišu svašta o virusu i vakcinama nisu svjesni, dok i sami ne budu zaraženi“, zaključila je Eranovićeva.

U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu trenutno se na liječenju nalazi 96 pacijenata zaraženih virusom korona, a u posljednja 24 časa troje oboljelih je preminulo, izjavio je ranije danas Srni direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare