Na liječenju 95 kovid bolesnika, sedam na respiratoru

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pritisak pacijenata na kovid ambulantu Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu ne opada i broj primljenih pacijenata daleko je veći od broja otpuštenih sa liječenja, izjavio je danas Srni direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Prema njegovim riječima, u kovid odjeljenju Bolnice „Srbija“ trenutno se liječi 95 pacijenata.

„U intenzivnoj njezi njezi je 10 pacijenata, od kojih je sedam na respiratoru“, naveo je Šešlija i dodao da u posljednja 24 časa u ovoj bolničkoj ustanovi nije bilo smrtnih slučajeva pacijenata od posljedica zaraze virusom korona.

Ističući da u sklopu Bolnice „Srbija“ uz kovid odjeljenje redovno rade i ostala odjeljenja, Šešlija je konstatovao da su zdravstveni radnici nakon godinu dana pandemije virusa korona i intenzivnog rada premoreni.

On je rekao da u Bolnici „Srbija“, zahvaljujući nadležnim institucijama Republike Srpske, u prvom redu Ministarstvu zdravlja, imaju dovoljne količine potrebne opreme i potrošnog materijala za rad u kovid i drugim odjeljenjima.

„Pacijenti u našoj bolnici primaju sve terapije propisane za liječenje kovid bolesnika, kao i u svim drugim ustanovama“, naglasio je Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare