Na kafi sa Draganom Pandurevićem Pandom

0

+22 stepena na paljanskoj „Promenadi“ smo iskoristili za trenutak predaha i kafu sa našim sugrađaninom Draganom Pandurevićem – Pandom. Za one koji ga ne poznaju Dragan je aktivni trkač na skijama i maratonac rođen 02.januara 1959. godine i još uvjek se aktivno bavi sportom. Učesnik je brojnih takmičenja, od kojih bi posebno izdvojio četvrto mjesto 1986. godine u trčanju na skijama na 50 km na državnom prvenstvu bivše SFRJ na Pokljuci u Sloveniji, četvrto mjesto na državnom prvenstvu SFRJ u štafetnom trčanju na Dvorištima 1980. godine, 1970. godine Dragan je pobjedio na Igmanskom maršu – Jugoslovenski kup u skijaškom trčanju, 1980/81. bio je ukupni pobjednik Jugoslovenskog kupa kao pripadnik JNA, treće mjesto na državnom prvenstvu u bijetlonu na Kopaoniku 1986. godine…

Sa svojih 47 godina Dragan je 2007. godine osvojio drugo mjesto na Beogradskom maratonu u disciplini polumaraton. Dragan nam je sa ponosom ispričao da je dan prije maratona jedva pronašao prenoćište u Beogradu. „Nakon cjelodnevne neuspješne potrage u Beogradu koji je bio preplavljen takmičarima iz cijeloga svijeta odlučio sam da se vratim kući. Kada sam krenuo na autobus, slučajno sam upoznao gospođu koja je izdavala privatan smještaj, pa se moje razočaranje ubrzo ispunilo zadovoljstvom zbog učestvovanja u trci, na kojoj se nisam nadao da mogu istrčati ni blizu prvoj trojci. Moje iznenađenje i zadovoljstvo je bilo veliko kada sam u toku trke vidjeo da sam na odličnoj drugoj poziciji. Dao sam sve od sebe da me mlađi konkurenti ne sustignu i da ostanem na toj poziciji“ – rekao je Dragan Pandurević.

Pored maratona u Beogradu Dragan je već tri godine za redom pobjednik polumaratona u Mrsaću kod Kraljeva, gdje drži rekord staze od 67 minuta i 38 sekundi, kao i učesnik mogih drugih takmičenja širom bivše SFRJ.

Poslije olimpijskih igara u Torinu, Dragan je pobjedio sve mlađe učesnike olimpijskih igara sa prostora BiH, Srbije i Crne Gore, na takmičenjima koja su se održavala na prostoru BiH i Srbije u trčanju na skijama.

Dragan je posebno istakao u razgovoru za Palelive da je nezadovoljan što su mu ljudi iz Ski kluba Romanija zabranili da učestvuje na lokalnim trkama, vjerovatno iz razloga što sa svojih 51 godinu pobjeđuje mlađe takmičare, koji važe za najkvalitetnije i najperspektivnije takmičare u Bosni i Hercegovini. „Trenutno nemam sredstava, da putujem dalje i da se takmičim u Sloveniji ili drugim evropskim zemljama. Pošto sam član Smučarskog kluba „Trebaljevo“ iz Trebaljeva – Republika Crna Gora, po pravilima organizator bi trebao poslati dopis klubu u vezi prijavljivanja takmičara za trku, oni to nikada nisu uradili. Klub je pokušavao uspostaviti kontakt i zatražiti kalendar takmičenja kako bi me mogao prijaviti za trku, ali je Ski klub Romanija odbijao kontakt sa mojim klubom i na nekoliko lokalnih trka me je stavljao van konkurencije.“ – istakao je Panda.

Za kraj razgovora, Dragan je rekao da se nada da će njegov trud i upurnost u sportu koji voli, naići na razumjevanje i da u 51. godini neće naići na prepreku da učestvuje na takmičenjima u budućnosti. Dragan se posebno zahvalio ljudima koji su mu izašli u susret i povezli ga na trening u toku zimske sezone.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare