Na Jahorini pušteni u pogon ski-liftovi

0

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini juče su pušteni u pogon ski-liftovi, potvrdila je „Glasu Srpske“ stručni saradnik za marketing i prodaju u Olimpijskom centru Jahorina Zorica Stojanović. – Posjetiocima je na raspolaganju nekoliko ski-liftova i to bebi lift, Poljice lift, Poljice dvosjed i Ogorjelica 2, a radno vrijeme ovog vertikalnog transporta biće svaki dan, dokle to vremenski uslovi budu dozvoljavali, u periodu od devet do 16 časova – kazala je Stojanovićeva. Ona je dodala da je trenutna visina snijega na Jahorini 30 centimetara i da se, prema prognozama meteorologa, i danas očekuju nove padavine. Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Branko Koroman ranije je istakao da su ova dva nova šestosjeda na olimpijskoj ljepotici spremni i čekaju snijeg da budu pušteni u upotrebu. On je istakao da je šestosjed Ogorjelica zvanično trebao biti pušten u rad krajem decembra, ali je to odgođeno zbog nedostatka snijega.

– Iako su šestosjedi već postavljeni i prošli potrebne probne vožnje, njihovo zvanično puštanje u rad morali smo da odgodimo. Bitno je da je sve spremno i da se samo čekaju povoljniji vremenski uslovi, a to na Jahorini znači da se čeka snijeg – kazali su ranije u službi marketinga i prodaje Olimpijskog centra „Jahorina“.

Prema riječima nadležnih u Olimpijskom centru, na Jahorini su završeni svi planirani radovi oko montaže i postavljanja šestosjeda koji će udvostručiti kapacitet vertikalnog prevoza turista, a osim postavljanja novih žičara urađen je i generalni remont postojećih instalacija.

Novi šestosjedi olimpijsku ljepoticu će svrstati među najmodernije ski-centre u regionu, ali i šire.

Zorica Stojanović je podsjetila da, od 2. do 16. januara u hotelu „Bistrica“, smještaj u polupansionu košta 69 maraka, a od 16. januara iznosiće 59 maraka.

– Jahorina raspolaže sa oko 4.000 kreveta, od čega 2.000 u privatnim kućama i apartmanima i isto toliko u hotelima i pansionima – rekla je Stojanovićeva.

Kapaciteti

Branko Koroman je ranije rekao da će posebna ponuda za skijaše u ovoj zimskoj sezoni biti upravo dva nova šestosjeda, koja će u jednom času moći da prevezu oko 4.000 skijaša.

– Šestosjedi su jedna od investicija iz okvira programa koji namjeravamo da realizujemo u sljedeće tri godine – kazao je Koroman, podsjetivši da je Vlada RS ovaj projekat pomogla sa 26 miliona maraka, od čega je u šestosjede investirano više od 18 miliona maraka.

(Glas Srpske / foto: jahorinalive.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare