Na Jahorini predstaviti turističke potencijale Srpske

0

Generalni sekretar Svjetske turističke organizacije Taleb Rifai tokom predstojeće posjete BiH boraviće na Jahorini gdje će mu biti predstavljeni turistički potencijali u Republici Srpskoj (RS), saopšteno je danas iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Rifai će se na Jahorini u utorak, 13. jula, sastati sa predstavnicima Ministarstva trgovine i turizma RS i Turističke organizacije Istočno Sarajevo. Tom prilikom biće mu predstavljena turistička ponuda RS, prije svega planine Jahorine, Banje Vrućice u Tesliću, Etno sela „Stanišići“ u Bijeljini, Vinarije „Vukoje“ u Trebinju, Rafting-kluba „Kanjon“ u Banjaluci i sportskog ribolova u Ribniku. Prethodno će se Rifai, prvog dana posjete BiH, 12. jula, u Sarajevu sastati sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladenom Zirojevićem, ministrom trgovine i turizma RS Predragom Gluhakovićem, federalnim ministrom životne sredine i turizma Nevenkom Hercegom, ambasadorom BiH u Madridu Željanom Zovko i predstavnici Ministarstva inostranih poslova BiH.

U planu je i prezentacija turističke ponude FBiH, i to Etno sela – Herceg Međugorje, Hotela „Evropa“ u Sarajevu, Hotela „Sunce“ u Neumu, Putničke agencije „Fortuna“ u Mostaru, Bjelašnica ZOI ’84 i Adria-ski Kupres, kao i prezentacija turizma u distriktu Brčko.

Za posljednji dan boravka u BiH u srijedu, 14. jula, planirana je posjeta generalnog sekretara Svjetske turističke organzacije Mostaru.

Svjetska turistička organizacija je specijalizovana agencija UN. To je vodeća međunarodna organizacija u oblasti turizma i služi kao globalni forum za pitanja turizma. Njena centralna uloga je promocija održivog turizma, gdje se posebno zastupaju interesi zemalja u razvoju, što je od posebnog značaja za BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare