Na Jahorini ponovo zapaljen olimpijski plamen

0

Na Jahorini je danas u okviru manifestacije „Olmpijski sportski vikend“, koju organizuje Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) u okviru projekta „Olimpijska porodica – slavimo olimpizam“ održano simbolično paljenje olimpijske baklje i ispraćaj olimpijskog tima na zimske olimpijske igre u Soči.

Plamen su upalile nekadašnja klizačica Sanda Dubravčić, koja je to učinila i prije 30 godina na olimpijskom stadionu „Koševo“ i time označila početak 14. ZOI u Sarajevu, te naša Žana Novaković, koja će nositi zastavu na ceremoniji otvaranja igara u Sočiju.

Posjetioci na Jahorini su imali priliku da se druže sa članovima BiH reprezentacije, rukovodstvom OKBiH i promoterima Evropskom olimpijskog festivala mladih (EYOF), koji će 2017. godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Vođa projekta „Slavimo Olimpizam“ Bojan Zec Filipović izjavio je da je ambicija je da se probudi optimizam, da uporedo sa ovim ispraćajem olimpijaca počnemo da spremamo novu generaciju za naredne igre.

Nažalost, loši vremenski uslovi i nedostatak snijega otkazali su revijalnu trka ambasadora, privrednika i javnih ličnosti.

Projekat „Olimpijska porodica – slavimo olimpizam“ ima za cilj obilježavanje 30. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i zvanični početak priprema za organizaciju EYOF-a.

(www.palelive.com / Foto: VIP Jahorina)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare