Na Jahorini otvaranje naučno-stručne konferencije

0

Na Jahorini će danas svečano biti otvorena Prva međunarodna naučno-stručna konferencija o razvoju turizma, koju organizuju Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici.

Konferencija, koja će svečano biti otvorena u Hotelu „Bord“ na Jahorini, biće posvećena razvoju kompetentnih ljudskih resursa za potrebe turizma u zemljama regiona jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Univerziteta Istočno Sarajevo.

Smatra se da sve zemlje regiona jugoistočne Evrope, a posebno BiH, imaju ogroman neiskorišten potencijal za pružanje turističkih usluga, te da je uočeno da nedostaje visokostručan kadar iz ove oblasti koji bi, primjenjujući savremene tehnologije, bio u stanju da odgovori sve većim zahtjevima i potrebama turista, posebno u oblasti ruralnog, eko, avanturističkog, kongresnog, banjskog i sportskog turizma, navodi se u saopštenju.

Na konferenciji, koja će trajati do 31. marta, svoje radove će predstaviti eminentna naučna imena iz oblasti turizma iz svih zemalja jugoistočne Evrope.

Predviđene su i otvorene diskusije o pristiglim radovima, te posjeta učesnika i gostiju konferencije važnijim turističkim destinacijama u Istočnom Sarajevu.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=4LoJYDHSfBU&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare