Na Jahorini boravi više od 100 đaka

0

SOKOLAC – Više od 100 učenika petih razreda Osnovne škole “Sokolac” do 12. juna će na Jahorini provoditi dio nastavnog plana i programa pod nazivom “Škola u prirodi”, s ciljem sticanja novih i utvrđivanje stečenih znanja posredstvom neposrednog posmatranja.

Prema riječima učiteljice Bogdane Vučković, ciljevi “Škole u prirodi” su poboljšanje fizičkih i funkcionalnih sposobnosti, zdravstvenih i higijenskih navika kod djece, samostalna briga o sebi i podsticanje stvaralačkog ponašanja.

Ona je napomenula da je namjera i efikasno korištenje slobodnog vremena, razvijanje radoznalosti za pojave i događaje, razvijanje vizuelne percepcije kod djece, kao i upoznavanje kulturno-istorijskih znamenitosti, prirodnih i drugih karakteristika prostora gdje se boravi.

Vučkovićeva je istakla da će, poslije dnevnih aktivnosti učenja i boravka u prirodi, osnovci svako veče od 20.00 časova do 21.30 časova sami osmisliti zabavni program, kao što je igra, pjesma, imitacije, recitacije i drugo.

Osnovci su na Jahorini smješteni u Hotelu “Kristal”, a sa njima boravi učiteljica Novka Bartula i ljekar sokolačkog Doma zdravlja Samojko Petrić.

(www.palelive.com / Srna / foto:oc-jahorina.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments