Na gradskom groblju „Bare“ godišnje oko 80 sahrana

0

Na gradskom groblju „Bare“ na Palama godišnje bude otkupljeno oko 80 grobnih mjesta i obavljeno isto toliko sahrana, rekao je Srni šef Radne jedinice pogrebna djelatnost JP „Komunalno“ Pale Branislav Blagojević.

Blagojević je istakao da najviše sahrana obave u proljeće i jesen. On je naglasio da je cijena jedne parcele 520, a duple grobnice 1.020 KM, što je u odnosu na Lukavicu i Sokolac znatno jeftinije.

On je podsjetio da je groblje „Bare“ naslijeđeno kao porodično groblje Lučića i Guja, a nakon posljednjeg rata pretvoreno je u gradsko groblje koje se redovno održava i sada je jedno od najuređenijih grobalja na području Istočnog Sarajeva.

„Održavanje po grobnom mjestu godišnje iznosi 12 KM, što je simbolična cijena, jer mi čistimo, kosimo travu, uklanjamo snijeg“, rekao je Blagojević.

Blagojević je naglasio da je završeno uređelje kompletnog groblja, a zbog nedsotatka grobnih mjesta opština Pale je otkupila jednu pacelu od dunum i po koja će, po procjenama, biti dovoljna za naraednih par godina.

Blagojević je napomenuo da su u sklopu groblja izgradili i kapelu i njeno korištenje košta 50 KM za 24 časa, dok iznajmljivanje sale za daće košta 190 KM, u šta je uračunato čišćenje sale i pranje suđa.

On je naglasio da nude kompletnu uslugu od izrade smrtovnica, do kompletne pogrebne opreme, a imaju i svoje vozilo za prevoz pokojnika.

Blagojević je napomenuo da je u sklopu gradskog groblja „Bare“ i groblje u paljanskom naselju Repca, ali za sada nemaju dovoljno sredstava i ljudi da bi to groblje održavali kao ovo gradsko.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments